Algemene info fotoshoots

 

Voorafgaand aan de shoot

Bij Liss Fotografie is de prijs voor een shoot inclusief alle foto’s dus je hebt niks te maken met naderhand bijbestellen. Bij een hondenshoot krijg je wel een beperkt aantal foto’s i.v.m. de uitgebreidere bewerking van de foto’s.
De prijzen zijn exclusief eventuele reiskosten voor een buitenshoot. Hiervoor geldt € 0,20 per km buiten een straal van 10km van de studio vandaan (zowel voor heen- als terugreis). Het totale bedrag voor de shoot betaald u achteraf.

Nadat er contact met mij opgenomen is voor het boeken van een fotoshoot gaan we kijken naar een mogelijke datum en welke tijdsvensters er op de gekozen dag nog open staan. Dit is van 10:00-12:00, 13:00-15:00 of van 16:00-18:00. De boeking van de shoot is pas definitief wanneer je een mailtje van mij hebt ontvangen met de bevestiging van datum en tijd.

In de studio is er de keus uit verschillende achtergronden. We maken van tevoren alvast de keuze welke doeken er gebruikt zullen worden zodat de achtergronden al klaar hangen op het moment dat de shoot begint.

Is er iemand onverhoopt ziek of kan de shoot niet doorgaan door omstandigheden, geef dit dan maximaal 48 uur van tevoren aan (wanneer de situatie het toelaat) en dan maken we gewoon weer een nieuwe afspraak.


Het verloop van de shoot

Veel plezier maken en genieten van het moment zonder ergens toe gedwongen te worden is de mooiste manier om een shoot te ervaren. Zo krijg je de mooiste, spontaanste, grappigste en meest herinneringsvolle foto’s. Je mag ook altijd voorafgaand aan de shoot wat onderzoek doen naar leuke poses die helemaal bij jullie passen. Zo weet ik waar jullie voor in zijn zodat ik daar op in kan spelen om jullie te helpen om de meest passende foto’s voor jullie te maken. Je kan hierbij goed gebruik maken van het programma Pinterest.
Neem gerust spullen mee van thuis om te kunnen gebruiken zodat de shoot meer persoonlijk wordt. Je mag ook altijd 1 of 2 extra kledingsetjes meenemen. Houdt er alleen rekening mee tijdens de wat korter durende groepsreportage, dat je dan wat minder tijd hebt om foto’s te laten maken.

Aangezien ik er de voorkeur aan geef dat er tijdens de shoot genoeg ruimte is voor bewegingsvrijheid voor de spontaanste, gekste en leukste foto’s zijn shoots in de studio alleen voor 1 of 2 personen of 2 personen met bijvoorbeeld een hond of 1 klein kind i.v.m. de beperkte grootte van de studio.


Na de shoot

Op de dag van de shoot ontvang je van mij de factuur. Het bedrag dient binnen 48 uur  na ontvangst van de factuur overgemaakt te worden naar de desbetreffende rekening.

De foto’s zullen binnen 2 weken opgestuurd worden via WeTransfer naar het opgegeven mail-adres. Je ontvangt ze zowel in kleur als in zwart-wit op de hoogste resolutie zodat je ze ook in groot formaat af kunt drukken. Vergeet niet de foto’s binnen 7 dagen na ontvangst op te slaan. Hierna is de link naar de foto’s niet meer toegankelijk.

Let op! Het is verboden om de foto’s ook maar op enkele wijze zelf na te bewerken. Iedere fotograaf heeft zijn/haar eigen stijl die gerespecteerd dient te worden!